Jeg har igen åbent for nye klienter  –  du velkommen til at bestille tid her

Kranio-sakral terapi

Kranio-Sakral er en meget blid og samtidig dybt afspændende behandlingsform. Behandlingen består af ganske lette og meget præcise berøringer på krop, kranie og korsben, mens klienten ligger påklædt på briksen.

Det kraniosakrale system består af hjernen og rygmarven som beskyttes af kraniet, ryghvirvlerne og korsbenet. Det kraniosakrale systen næres og renses af kranio-sakralvæsken (spinealvæsken), som holdes inde af et system af hinder.

Stress, slag, sygdom, fysiske og psykiske traumer kan hæmme de naturlige bevægelser mellem knogler, hinder og væsker i dette system og behandlingen består bl.a. i at fjerne blokeringer i kraniet og rygsøjle, sikre at korsbenet arbejder frit, samt stimulere forbindelsen mellem kranie og korsben.

Hvordan virker det

Undervejs i behandlingen spænder kroppen mere og mere af og dit sind kan slippe tanker og falde til ro i en tilstand, der er dybt afspændende. Her får kroppen en mulighed for at korrigere ubalancer, slippe spændinger og stress og blot være.

Kranio-sakral terapi er bl.a. effektivt ved stress, og stressrelaterede sygdomme, hovedpiner, problemer med skuldre, nakke og ryg, bækkenløsning, indlærings-problemer og efterbehandling efter trafikulykker, slag og chok.

Behandlingsformen er tillige yderst velegnet til børn, som ofte hurtigt heler fysiske og psykiske ubalancer

Jeg er fuldstændig blæst væk over, hvor stor en forandring din behandling har gjort for mig! Alle mine muskelspændinger er pist væk og det er faktisk næsten ikke til at tro!
Af hjertet tusind tak! 
Her kommer en stor anbefaling fra mig:
#
“Efter kun to behandlinger har Merethe fjernet mange års tilbagevendende muskelspændinger i min ryg/nakke/skuldre og dertilhørende hovedpine.
Jeg havde virkelig ikke troet at det kunne fjernes så hurtigt, men det er tydeligt at mærke den kæmpe store forandring der er sket i min krop!
Udover det, er Merethe et dejligt, kærligt menneske og behandlingen var meget behagelig.
Jeg giver de STØRSTE anbefalinger herfra!

Sådan arbejder jeg

Min baggrund for at arbejde med kraniosakral terapi er den dybe respekt for kroppen og dens grænser, som er det bærende princip i behandlingen. Det er min erfaring, at kroppen slipper spændinger når den oplever, at de ikke er nødvendige længere. – Kunsten er at give den rigtige hjælp og tid nok til at kroppen kan justere sig. ‘Den rigtige hjælp’ er både fysiske teknikker, som hjælper knogler og muskler til at balancere sig, men også indføling, medfølelse og et bevidst arbejde med energisystemet.

Det, at møde kroppen præcis der hvor den er, med de følelser og den energi, der er knyttet til den tilstand, er en vigtig del af min måde at arbejde på.

Når jeg arbejder med kraniosakral terapi påvirker jeg tillige energifeltet i og omkring kroppen. Blokeringer i feltet påvirker krop og sind og bedre balance på disse niveauer åbner mulighed for heling og balance på det fysiske, såvel som psykiske og spirituelle niveau, og gør arbejdet med teknikkerne til et meget stærkt behandlingsredskab.

Kan jeg hjælpe dig?

Jeg hjælper rigtig mange – også med problematikker de har haft i mange år og fået mange forskellige former for behandling for. Derfor får jeg mange henvendelser med spørgsmål, om jeg kan hjælpe med specifikke symptomer.

Når jeg behandler, hører jeg selvfølgelig efter hvordan du har det og hvilke symptomer du har, men det er kroppens signaler, ubalancer, skævheder og blokeringer der bestemmer,  hvad og hvordan jeg arbejder.

Jeg bruger dine symptomer til at forstå kroppens reaktion – dine symptomer og din reaktion på behandlingen kan give en indikation på, hvad jeg kan gøre for dig.

Har du f.eks. haft migræne i mange år, og finder jeg flere fejlstillinger i kranieknogler, ja så har jeg en stor erfaring for, at når disse fejlstillinger rettes, så forsvinder hovedpinen.  Omvendt, har du meget hovedpine og finder jeg kun små låsninger i dit bækken, ja så kan jeg nok ikke hjælpe dig.

Har du efter en trafikulykke eller et fald fået mange problemer med ondt i kroppen, og finder jeg et skævt bækken eller andre slag der stadig præger kroppen, ja så er det min erfaring at når kroppen rettes op og balanceres, så forsvinder disse problemer.

Som du kan læse her på siden kan jeg sige noget generelt om, hvordan behandlingen virker,  men sige noget specifikt om dig kan jeg ikke, før jeg har ‘mærket på dig’ – det er den chance du tager, når du kommer til behandling – til gengæld er et behandlingsforløb oftest kun 2-4 behandlinger!

Så jeg vil opfordre dig til at mærke ind og mærke efter, om det er noget for dig!  Husk, det er fra dig selv, du får de bedste svar!

Børnebehandling:

Jeg har specialkurser i børnebehandling og har rigtig god erfaring med behandling af børn, der trives dårligt, er meget urolige, børn med motoriske problemer eller smerter som hovedpine, eller ’ondt i øjnene’ som en 4-årig beskrev det, og ja, de havde været en tur om øjenlægen inden de kom!!

Børn, der har været udsat for fysiske eller psykiske traumer som f.eks. en vanskelig fødsel og premature børn har også utrolig glæde at behandlingen.

Jeg behandler babyer og børn i alle aldre.

Læs mere om hvordan her

Du bestiller tid med onlinebooking eller i min telefontid

Jeg har ofte ventetid til individuel behandling som kranio-sakral terapi og healings-sessioner.

Har du alvorlige symptomer som du har haft i lang tid, er du derfor velkommen til at bestille 2 tider med 2-3 uger imellem så der ikke går så lang tid mellem de første behandlinger. Har jeg ventetid bliver der nemlig også ventetid på din 2.  behandling

Ventelisten er åben for dig, der har været her før og fået behandling. Se mere om ventelisten her

Kan du ikke benytte onlinebooking, har jeg telefontid på 3110 2351
mandag – torsdag 8.00 – 8.30.
Du kan ikke bestille tid på mail.

Generelt om Kranio-sakral terapi:

Der er i dag mange institutter, der underviser i Kranio-sakral terapi, de ’gamle’, tilbage i 90’erne, var Trine og Stanley Rosenberg, Silkeborg og Inge Dahm, Odense.. Inge underviste efter Upledgers metode og det er der, jeg fik min grunduddannelse tilbage i 1999. Da Upledger Instituttet etablerede sig i Danmark, videreuddannede jeg mig der.

Hvad er forskellen på metoderne

Når man arbejder med Upledgers metode arbejder man som udgangspunkt med lytte-teknikker – med hele tiden at mærke den bevægelighed der er i musklen, leddet eller nerven og give et meget let ’træk’ men udelukkende i den retning vævet har en tendens til at bevæge sig.

På denne måde aktiveres en dyb ubevidst afspændingsmekaniske i kroppen. Metoden er meget anderledes en traditionel fysisk berøringsbehandling hvor det oftest er behandleren der er ’klogest’ og ved hvordan vævet helst skal arbejde. Jeg går ind helt modsat og tager udgangspunkt i, hvad vævet kan og arbejder med at forstærke de bevægelser så vævet ’selv’ kan finde ud af at slippe spænding..

Og ja, der ér forskel på kranio-sakral terapi

Og det er denne forskel der gør, at klienter kan opleve, at kranio-sakral terapi ikke længere ’bare’ er kranio-sakral terapi, men at terapeuter har forskellige måder at arbejde med behandlingsformen alt afhængig af, hvor de er uddannet, hvilke metode der er arbejdes med, erfaring m.m.

Det er meget få osteopatiske institutter, der arbejder med denne form for lytteteknikker, men Barral Institute, hvor jeg har taget min efteruddannelse i Nerve Manipulation arbejder med denne metode, med utrolig stor effekt. Du kan læse mere om Barral og Upledger på www.upledger.com