Jeg har åbent for nye kunder til kranio-sakral terapi. Er du ny kunde til kranio sakral terapi, er du således velkommen til at bestille en tid. 

Jeg har dog i perioder ventetid til individuel behandling som kranio-sakral terapi og healings-sessioner.

Bestil tid med onlinebooking her.

Ventelisten er åben for dig der har været her før og fået behandling. 

Kranio-sakral terapi

spineKranio-Sakral er en meget blid og samtidig dybt afspændende behandlingsform. Behandlingen består af ganske lette og meget præcise berøringer på krop, kranie og korsben, mens klienten ligger påklædt på briksen.

Det kraniosakrale system består af hjernen og rygmarven som beskyttes af kraniet, ryghvirvlerne og korsbenet. Det kraniosakrale systen næres og renses af kranio-sakralvæsken (spinealvæsken), som holdes inde af et system af hinder.

Stress, slag, sygdom, fysiske og psykiske traumer kan hæmme de naturlige bevægelser mellem knogler, hinder og væsker i dette system og behandlingen består bl.a. i at fjerne blokeringer i kraniet og rygsøjle, sikre at korsbenet arbejder frit, samt stimulere forbindelsen mellem kranie og korsben.

Undervejs i behandlingen spænder kroppen mere og mere af og dit sind kan slippe tanker og falde til ro i en tilstand, der er dybt afspændende. Her får kroppen en mulighed for at korrigere ubalancer, slippe spændinger og stress og blot være.

Kranio-sakral terapi er bl.a. effektivt ved stress, og stressrelaterede sygdomme, hovedpiner, problemer med skuldre, nakke og ryg, bækkenløsning, indlærings-problemer og efterbehandling efter trafikulykker, slag og chok.

Behandlingsformen er tillige yderst velegnet til børn, som ofte hurtigt heler fysiske og psykiske ubalancer

Min baggrund for at arbejde med kraniosakral terapi er den dybe respekt for kroppen og dens grænser, som er det bærende princip i behandlingen. Det er min erfaring, at kroppen slipper spændinger når den oplever, at de ikke er nødvendige længere. – Kunsten er at give den rigtige hjælp og tid nok til at kroppen kan justere sig. ‘Den rigtige hjælp’ er både fysiske teknikker, som hjælper knogler og muskler til at balancere sig, men også indføling, medfølelse og et bevidst arbejde med energisystemet.

Det, at møde kroppen præcis der hvor den er, med de følelser og den energi, der er knyttet til den tilstand, er en vigtig del af min måde at arbejde på.

Når jeg arbejder med kraniosakral terapi påvirker jeg tillige energifeltet i og omkring kroppen. Blokeringer i feltet påvirker krop og sind og bedre balance på disse niveauer åbner mulighed for heling og balance på det fysiske, såvel som psykiske og spirituelle niveau, og gør arbejdet med teknikkerne til et meget stærkt behandlingsredskab.

 

 Børnebehandling:

Jeg har specialkurser i børnebehandling og har god erfaring med kranio-sakral behandling til børn, der trives dårligt, er meget urolige, børn med motoriske problemer eller smerter som hovedpine, eller ’ondt i øjnene’ som en 4-årig beskrev det, og ja, de havde været en tur om øjenlægen inden de kom!! Børn, der har været udsat for fysiske eller psykiske traumer som f.eks. en vanskelig fødsel og premature børn har også utrolig glæde at behandlingen.

Jeg behandler babyer og børn i alle aldre, se mere om børnebehandling her

 

Generelt om Kranio-sakral terapi:

Der er i dag mange institutter, der underviser i Kranio-sakral terapi, de ’gamle’, tilbage i 90’erne, var Trine og Stanley Rosenberg, Silkeborg og Inge Dahm, Odense.. Inge underviste efter Upledgers metode og det er der, jeg fik min grunduddannelse tilbage i 1999. Da Upledger Instituttet etablerede sig i Danmark, videreuddannede jeg mig der.

Når man arbejder med Upledgers metode arbejder man som udgangspunkt med lytte-teknikker – med hele tiden at mærke den bevægelighed der er i musklen, leddet eller nerven og give et meget let ’træk’ men udelukkende i den retning vævet har en tendens til at bevæge sig. På denne måde aktiveres en dyb ubevidst afspændingsmekaniske i kroppen. Metoden er meget anderledes en traditionel fysisk berøringsbehandling hvor det oftest er behandleren der er ’klogest’ og ved hvordan vævet helst skal arbejde. Jeg går ind helt modsat og tager udgangspunkt i, hvad vævet kan og arbejder med at forstærke de bevægelser så vævet ’selv’ kan finde ud af at slippe spænding..

Og det er denne forskel der gør, at klienter kan opleve, at kranio-sakral terapi ikke længere ’bare’ er kranio-sakral terapi, men at terapeuter har forskellige måder at arbejde med behandlingsformen alt afhængig af, hvor de er uddannet, hvilke metode der er arbejdes med, erfaring m.m.

Det er meget få osteopatiske institutter, der arbejder med denne form for lytteteknikker, men Barral Institute, hvor jeg har taget min efteruddannelse i Nerve Manipulation arbejder med denne metode, med utrolig stor effekt. Du kan læse mere om Barral og Upledger på  på www.upledger.dk  og her