Behandlingsbeskrivelser – 2021

Jeg bliver bedre med årene – og det er mange år siden jeg skrev behandlingsbeskrivelser, så nu prøver jeg med nogle mere aktuelle beskrivelser…. Altså, jeg kan stadigvæk det jeg beskriver længere nede på siden, jeg kan bare også mere…..

Smerter i lænd, hovedpine og langvarige stress symptomer.

Kvinde, der lider af tilbagevendende problemer med korsbenet, som forskyder sig gang på gang på trods af osteopat behandlinger. Har et langvarigt stressforløb bag sig, som hun ikke rigtig kommer sig helt over.

Jeg finder tydelige fejlstillinger i korsben, korsbensled, hofteskåle samt hofteled/lårbensknogler således, at bækkenet slet ikke har den stabilitet det burde have – bækkenet er skredet / gået af led. Dette er en logisk forklaring på de tilbagevendende lænde og bækken smerter.

Kraniet har flere fejlstillinger i kranieknoglerne bl.a. en ‘ssb kompression’ en låsning/forskydning i det eneste led der er i kraniet – i kraniebunden lige foran forlængede rygmarv og hjernestammen. For de fleste giver en sådan fejlstilling øget pres på nervesystemet og vores kæmp/flygt refleks og kan være medvirkende til stress.

Ligeledes er øverste nakkehvirvel drejet helt forkert, hvilket også øger presset.

Det viser sig, at klienten blev ramt meget hårdt i baghovedet i 2002 af spejlet fra en kørende bus, og et sådan voldsomt slag kan forklare disse voldsomme kraniespændinger og fejlstillinger.

Efter 1. behandling har klienten mere klarhed i hovedet og i de næste behandlinger finder jeg flere fejlstillinger i kraniet og klienten fortæller om flere gamle slag.

efter 2. behandling har klienten haft bedre end længe, der er stor bedring i hovedet, almentilstanden, fordøjelsen og der er ingen smerter, hvilket er fantastisk og forløbet afsluttes efter  3. behandling, hvor jeg arbejder med muskulær afspænding af bækken og ryg for at stabilisere den store forandring der er sket i bækkenets led.

SSB Kompression.

Er låsninger i leddet mellem spenoid og occiput  i selve kraniebunden, Jeg ser ofte ssb kompressioner ved børn som er klemt ved fødslen, eller faldet og slået sig meget, men også ved voksne, der enten er i stress forløb eller har haft stress men som aldrig er kommet helt over det – her er der altid forandring og bedring, når kroppen får hjælp til at slippe meget fysiske fejlstillinger  som denne kompression, der bidrager til overaktivitet i nervesystemet.

Tidligere behandlingsforløb

Eksempler på kranio-sakral terapi til voksne og børn

MIGRÆNE
STRESS
SMERTER
VIRUS PÅ BALANCENERVEN
ØRESMERTER
BØRNEBEHANDLING
HOVEDPINE
FOR TIDLIGT FØDTE BØRN
UROLIGE BABYER
DÅRLIG TRIVSEL
TEENAGE PROBLEMER
MÆND OG DRENGE

MIGRÆNE:

Kvinde først i 50’erne som havde lidt af migræne siden barndommen hvor hun bl.a. havde haft hjernerystelse som 7 årig. Havde prøvet alt.. kiropraktor, fysioterapeut, zoneterapi og andet. Anfaldene kom som vinden blæser uden noget system hvilket gjorde at der skulle 3 behandlinger til før klienten var sikker på ’at der var sket noget’. Der var kun optræk til migræne få gange og disse kunne tages med en panodil, hvilket var usædvanligt. Klienten fik i alt 5 behandlinger for hovedpinen.

STRESS

Mand midt i 40’erene sygemeldt med stress. Havde afsluttet et terapeutisk forløb ved psykolog da han startede på behandlinger. Havde svært ved at sove og fik angstanfald. Gik regelmæssigt til kiropraktor for at holde en skade i den ene hofte nede.

Efter 2 behandlingg opleves en klar bedring, sover bedre og der er meget færre angst anfald. Jeg foreslår behandlingen kombineres med Bachs nødhjælpsdråber til de akutte angstanfald. Efter 5 behandlinger har klienten det så godt at han starter på arbejde igen. Der har ikke været brug for kiropraktor siden han begyndte at få KST. For denne klient giver behandlingerne en tydelig fysisk afspændende effekt, samtidig med at han bliver opmærksom på gamle psykiske mønstre og følelser som sidder gemt i kroppen og som han arbejder med slippe. Siger at behandlingsforløbet har givet en anden kontakt med kroppen og hans egentlige jeg.

SMERTER:

Ung kvinde med smerter rundt omkring i kroppen. Er undersøgt på kryds og tværs af hospital og læge som ikke finder noget . Kvinden har tillige med de fysiske smerter lettere angstanfald.

Under de første behandlinger er det klart at kroppen er i chok og det viser sig, at kvinden har været udsat for indtil flere chok de seneste år. Behandlingerne virker hurtigt og klienten er i bedring med tilbagefald indimellem. Klienten kombinerer behandlingerne med terapi hos psykolog med rigtig god effekt. Det er tydeligt at kroppen reagerer på terapien og omvendt.

Kvinden får 7 behandlinger over 5 måneder og føler sig derefter så robust at forløbet afsluttes.

Generelt: Kst kan have en gavnlig virkning på et terapeutisk forløb ved psykolog, især hvis klienten har mange fysiske reaktioner på stress, traumer mm.

VIRUS PÅ BALANCENERVEN:

Ung kvinde sygemeldt med virus på balancenerven i 3 uger. Klar bedring efter 1 behandling, føler sig helt rask efter 2 behandling.

Generelt kræver virus på balancenerven 2-4 behandlinger og de fleste klienter mærker effekt umiddelbart efter 1 behandling.

ØRESMERTER:

Ældre kvinde der i 6 år har haft uforklarlige smerter i det ene øre. Læger har ikke kunnet give nogen forklaring eller behandling og seneste forslag er tandlægen der foreslår en kæbeoperation. Kvinden har ondt næsten hver dag. Har prøvet zoneterapi og øreakupunktur der har kunnet holde smerterne nede men ikke fjerne dem.

Efter 2 behandlinger har klienten kun haft ondt i øret få gange i løbet af ugen og smerterne har ikke været så stærke som ellers. (hun har ikke grædt af smerte.!!!) Efter 4 behandlinger er der ikke længere smerte kun en mærkelig ’uro’ i øret. Kvinden er smertefri efter 6 behandlinger og for første gang i 6 år …..

Generelt er KST meget velegnet til behandling af symptomer i øre og mund, som ikke eller kan behandles og som man bare må vente på går over. Den fysiske afspænding af kraniet og muskler og knogler omkring øret er en meget effektiv behandling.

BØRNEBEHANDLINGER

HOVEDPINE:

Pige på 10 år som ofte havde hovedpine… Undersøgt ved egen læge der ordinerede smertestillende. Pigen havde en klar bedring efter 1 behandling, der havde været hovedpine men ikke så voldsomt. Efter 2 behandlinger var pigen smertefri indtil næste behandling ugen efter og vi trappede derfor ned til 2 uger og derefter 3 uger mellem behandlingerne. . Pigen fik i alt 5 behandlinger da både hende og moderen var glade for bedringen men også gerne ville være sikre på ’at det holdt’.

Pigen har siden fået enkelte behandlinger ind imellem hvor der har været meget at tænke på, følelsesmæssigt pres eller lidt for travlt i dagligdagen, hun har haft en fin fornemmelse for hvornår hun ’trængte til en behandling’ og det var det følgende år ca. hver 3-4 måned.. De sidste par år har hun ikke haft brug for behandling.

FOR TIDLIGT FØDTE BØRN

6 årig dreng som var meget urolig. Glad for børnehaven men havde svært ved at være i en stor gruppe og ’orientere’ sig. Moderen så disse symptomer som resultatet af den tidlige fødsel.. Børnehaven var ikke enig. Drengen fik 3 behandlinger med en uges mellemrum og resultatet var tydeligt. Han blev meget mere rolig og glad, kunne tage imod beskeder og koncentrere sig meget bedre. En pædagog, der havde været væk fra børnehaven bemærkede over for moderen, at drengen dog havde ændret sig meget, og hvad der dog var sket? 3 måneder senere blev forløbet afsluttet med yderligere 2 behandlinger. Drengen havde i mellemtiden startet i skole uden problemer, men en cykelstyrt gjorde at de afsluttende behandlinger var på sin plads.

UROLIGE BABYER:

8 uger gammel baby, der ikke har villet ligge selv og sove. Kunne sove ved forældre siddende eller stående, men så snart hun blev lagt blev hun meget ulykkelig. Amningen er svær, idet barnet kun vil ammes når mor ligger ned. Under behandlingen fandt jeg kraftige spændinger i den ene skulder og nakke, sandsynligvis opstået sent i graviditeten. Barnet reagerede positivt på behandlingerne,  men der skulle 4 behandlinger til før spændingerne var helt væk. Nu ville hun gerne ligge selv, og når hun ikke ville, var det fordi hun var træt eller sur.. ikke fordi hun havde ondt fortalte moderen.

Jeg behandler mange babyer og børn og generelt får de 2-3 behandlinger. se mere om børnebehandling  her

DÅRLIG TRIVSEL

Pige på 7 år som ellers var glad for skole og kammerater, og som nu var begyndt at komme op og toppes med veninderne og søskende. Moderen vurderede, at hun var følelsesmæssigt presset og ikke kunne finde ud af det med sig selv og andre. Der havde været dødsfald og kriser i familien over det seneste år. Pigen havde vældig god effekt af de 3 behandlinger hun fik. Kroppen blev balanceret og hun blev meget mere rolig og glad og konflikterne aftog markant.

TEENAGE PROBLEMER

Ung mand på 18 der var nedtrykt, sov dårligt, havde svært ved at komme sig over et afsluttet kæresteforhold og manglede generelt sikkerhed og selvtillid i forhold til sig selv og sit liv. Fik 5 behandlinger fordelt på 3 måneder og følte sig allerede efter de første 2 behandlinger mærkbart bedre. Sov bedre, blev i behandlingsforløbet mere følelsesmæssigt stabil , glad og balanceret. Vi afsluttede behandlingsforløbet, da forholdet til den gamle kæreste var helt på plads og han følte sig vældig sikker og i følelsesmæssig balance med sig selv.

Generelt har teenagere, der har det svært med sig selv glæde af KST. Den fysiske balance i kroppen giver mere ro, og der bliver hos de fleste et større følelsesmæssigt overskud. Fordelene ved KST er, at de ikke behøver at tale om deres problemer – men at behandlingen giver effekt alligevel – og så har man tøj på når man får behandling..også en fordel!

Børn der har haft bøjle. samt børn med læsevanskeligheder, har også glæde af KST.

MÆND OG DRENGE

I anledningen af jeg skulle deltage i en “Mande-messe” samlede jeg nogle eksempler på mænd og drenges behandlingsforløb og de kommer her:

HOVEDPINE OG HOLD I NAKKEN

Mand i 30’erne, som har tilbagevendende hovedpine, som oftest kommer når han har fri. Har ondt i det ene knæ og har ofte snurren ned i benene. Kommer da han har fået et akut hold i nakken som udover smerter i nakken også giver hovedpine og trykken bag øjnene. Det er tydeligt, at bækkenet er skævt og at dette påvirker muskler og nervebaner ned i benene samt hele rygsøjlens balance. En nakkehvirvel sidder forkert og ansigtets knogler er desuden slet ikke i balance, hvilket tyder på et gammelt slag (det viser sig at han har spillet meget fodbold!) . Hovedpinen og nakkesmerterne forsvinder helt efter 1. behandling. Efter 2. behandling ugen efter er snurren i benene forsvundet og knæet har det mærkbart bedre og stadig ingen hovedpine. Kommer igen en måned efter, da han er faldet på et stenguldv og hovedpinen, som ellers havde været helt væk kom tilbage. Fik en opfølgende behandling 3½ måned efter da hovedpinen, som ellers havde været helt væk, var kommet igen de sidste par uger efter en periode med voldsomt arbejdspres. Har øget sin løbetræning uden problemer.

SKULDERSMERTER, SLIDGIGT I SKULDERLED OG ALBUE

Mand sidst i 40’erne, som efter mange smerter havde fået konstateret slidgigt i højre skulder og venstre albue. Havde fået binyrebark-hormon af reumatolog samt 5 behandlinger hos fysioterapeut, hvor han også havde fået øvelser. Har været til kiropraktor med smerter i lænden. Har ikke hovedpine men er øm i skuldre og nakke. Der er flere låsninger i bækkenet, samt en voldsom blokering i hele den øverste del af brystkassen, som ikke bevæger sig så frit som den egentlig burde. Det ene kraveben er tydeligt låst og den dårlige skulder er helt blokeret og flere nervebaner er i klemme, hvilket giver meget spændt muskulatur i området. Da han kommer ugen efter er der mærkbar fremgang. Får nu kun ondt i skulderen når den bevæges ud i yderpositioner, har haft reaktion i nakken efter behandling og nu er det venstre albue, der er værst. Er overrasket over, at behandlingen har været så virksom idet ’der jo ikke rigtig skete noget under behandlingen’. Får derefter 2 behandlinger med en måned imellem og behandlingsforløbet afsluttes, da skulderen ikke gør ondt længere. Der kan nu være reaktioner i albue når han har kørt længere bilture men det går over igen når den får lidt køre-pause.

RYG OG NAKKESMERTER EFTER FALD

Ung mand først i tyverne, som for 2 år siden faldt, mens han bar på en tung bjælke på højre skulder og landede på højre ben. Kiropraktor rettede et forskubbet korsben umiddelbart efter, men han har stadig meget ondt i lænd, smerter i højre hofte som trækker ned i lår og underben, ondt mellem skulderbladene ofte fulgt af hovedpine og en hyletone i venstre øre. Har derfor løbende gået til kiropraktor for at prøve at behandle smerterne som imidlertid stadig er der. . Ved første behandling er korsbenet tydeligt forskubbet i forhold til lændehvirvlerne, og muskler og nervebaner i bækkenet er tydeligt låste og ikke i balance. Da bækkenet under behandlingen er blevet mere balanceret sker der en tydelig afspænding i nakke og kranie. Kommer igen 1½ uge efter og har haft det rigtig godt. Ingen rygsmerter eller hovedpine, havde dog haft et tilbagefald efter at have stået lidt for længe i en dårlig arbejdsstilling, men disse smerter forsvandt igen. Ved anden behandling er det tydeligt, at alt er bedre i bækkenet, der er lidt i højre skulder og hofte men det slipper fint og behandlingsforløbet afsluttes. Der har ikke været nogen tilbagefald siden.

ONDT I NAKKE, RYG OG LÆND

19 årig ung mand, der har ondt i ryggen og nakken. Ingen hovedpine. Har et stærkt roteret bækken og alle muskler i bækken og lænd spænder voldsomt ligesom rygsøjlen er påvirket helt op til kraniekanten. Bliver rettet op på en behandling og spændingerne og smerterne forsvinder. Kommer igen 5 måneder efter at han har faldet og slået den ene skulder, får også denne gang blot en enkelt behandling.

LÆNDESMERTER

Mand i 50’erne som har fået flex-job pga rygproblemer gennem flere år. Har haft en prolaps i en lændehvirvel og har fået konstateret slidgigt i lænden. Det ene ben sover og begge arme sover og har gjort det i flere år, dog er det tiltagende. Ingen hovedpine. Har en kraftig rotation i bækkenet og det ene ben er tydeligt mindst 1 cm kortere end det andet. Dette giver en kraftig rotation i hele overkroppen hvor brystkassen er tydelig roteret og alle muskler er meget belastede. Fik meget ondt i 2 døgn efter behandlingen, 3. dag var det ene ben meget ømt og derfor fik klienten det godt i ryggen og de sovende arme blev ligeledes bedre. Ved anden behandling er musklerne blevet så fleksible at bækkenet næsten kan rettes op. Der er denne gang kun en mindre reaktion med ømhed en enkelt dag efter behandlingen. Fik 3 behandlinger med en uges mellemrum, hvorefter han kom en måned efter og havde haft det godt og ikke har ondt i ryggen. Får yderligere 2 behandlinger med en måned imellem, hvilket giver yderligere bedring i de sovende arme. Nu er det kun fingrene der sover af og til. Han sover godt om natten igen, synes at det er helt utroligt at det kan lade sig gøre efter at han har haft så stærke smerter i så mange år, og nyder at kunne gå på arbejde uden at få ondt.

NERVE I KLEMME – SMERTER I BEN

Mand i halvtredserne, der har været på hospitalet og fået konstateret en nerve i klemme, har fået morfin-piller og blevet sygemeldt. Har været til kiropraktor hvilket desværre ikke hjalp. Har stærke smerter ned i det ene ben, på ydersiden af låret og ned foran på underbenet. Det er tydeligt, at hele bækkent er roteret, korsbenet er forskubbet og nervebanerne har det helt elendigt. Spændingerne giver sig ca. 50% og da han kommer igen 4 dage efter, har der været en klar lettelse i smerterne. Han er gået ned i morfin dosis, da der ikke har været brug for så meget smertestillende men der er stadig lidt træk ned på forsiden af låret. Det er tydeligt ved anden behandling at skaden er bevægelig nu, der er større balance men dog stadig en klar stivhed i bækkenet som så behandles og behandlingsforløbet afsluttes og klienten starter på arbejde ugen efter.

BØRNEBEHANDLING

HOVEDPINE

11 årig dreng der lider meget af stærk hovedpine. Har været indlagt på hospital en uge og blevet MR scannet, fået taget rygmarvsprøve og der kan ikke findes nogen god forklaring på hovedpinen.

Ved første behandling er der et tydeligt skævt bækken, en kompenserende spænding i de nederste ryghvirvler, 2 nakkehvirvler der sidder forkert samt stærk spænding i kraniet. Hovedpinen letter, men kommer igen dagen efter. Får 3 behandlinger med en uges tid imellem og så er hovedpinen til hele familiens lettelse væk! Kommer igen efter 5 uger da han har fået et lidt voldsomt knus af lillebror, hvor nakken fik et kraftigt vrid og han har derefter haft hovedpine igen. Det er her tydeligt, at en ny nakkehvirvel har forskubbet sig og at den ene skulder er helt låst. Da nakkehvirvlen ikke vil noget som helst, anbefaler jeg kiropraktor og familien kommer igen 3 uger efter og har været til kiropraktor, der har rettet den genstridige nakkehvirvel og nu er der hul igennem i behandlingen.
Drengen kommer herefter 3 gange med en måneds mellemrum og derefter går der 5-6 måneder mellem de 2 sidste behandlinger. Der har ikke været tilbagefald siden, han spiller fodbold og er meget glad og aktiv!

Dette var en ret langt behandlingsforløb idet kroppen tydeligvis skulle have støtte året efter det akutte forløb. Men med mindre svær hovedpine er det som oftest ikke nødvendigt, og generelt jo mindre barnet er, jo hurtigere retter kroppen sig.

SOVE-PROBLEMER

9-måneders dreng, der havde svært ved at falde til ro. Havde haft 2 hospitalsindlæggelser som lille p.g.a. maveproblemer. Fik i den periode Kranio-sakral terapi. Kommer nu tilbage 7 måneder efter, da han har svært ved at falde i søvn og sover meget uroligt. Mor har prøvet ALT undtagen det sidste råd som var ,at køre ham ned bagest i haven og lade ham skrige sig i søvn. Drengen har en meget anspændt krop med en tydelig låst skulder, kraveben, brystkasse og rygsøjle som responderer fint på behandlingen Efter denne behandling kan han falde i søvn og har sovet fint om dagen men sover stadig uroligt om natten. Reagerer følelsesmæssigt på behandlingen da han pludselig bliver meget vred, hvilket ellers ikke er noget han har været. Mor ser denne reaktion som sund. Drengen kommer af med følelser, der har været låst inde i kroppen og hun er i øvrigt er meget lettet over at have fået en forklaring på, hvorfor drengen havde svært ved at falde til ro. Han får en behandling mere og derefter er der ro.